Blog...

Mi történne Veled, ha egy hétig nem ennél cukrot?

Túl sok cukor fogyasztása károsítja az egészséget.
Károsítja a szívet, az érrendszert, az agyat, rontja a bőröd állapotát, elhízáshoz vezet, függőséget okoz stb.
A cukor sokkal veszélyesebb, mint a zsír.
15 jó indok, hogy ne egyél cukrot egy hétig:

15. Leküzdenél egy komoly függőséget
Kutatások szerint a cukor nagyobb függőséget okoz, mint a kokain.
Kokain függő patkányokat cukorral etettek, majd cukrot és kokaint tettek eléjük egyszerre. A patkányok 94%-a a cukrot választotta.
14. Jobb lenne a leheleted
A cukornak nemcsak ínybetegségek és fogszuvasodás kialakulásában van szerepe, hanem segíti baktériumok elszaporodását a szájban, ami rossz leheletet okoz.
Javul a tüdő állapota, a cukorbevitel csökkentésével csökkennek az asztmatikus tünetek is.
13. Növekedne az agyi kapacitásod
A cukor gátolja az agyban a tanulási, memorizálási folyamatokat.
Vizsgaidőszakban különösen ajánlott elkerülni a csokoládét és egyéb cukortartalmú ételeket.
Kevesebb cukor = több tudás.
12. Csökkenne az Alzheimer kór kialakulásának esélye
A kutatók szoros összefüggést találtaka magas vércukorszint és az Alzheimer kór kialakulása között. A cukor és finomított szénhidrátok fogyasztása csökkenti a BDNF szintet.
Az agyi eredetű növekedési fakor, a BDNF (Brain-Derived Neurotrophic Factor) egyszerre gátolja a meglévő agysejtek pusztulását, segíti újak születését és a neuronok közötti kapcsolatok kialakulását.
11. Fiatalosabb és szebb lenne a bőröd
Cukros ételek elhagyása segít megszabadulni a pattanásoktól, mivel a cukor gyulladáskeltő anyag. A cukor úgy befolyásolja a bőr öregedését, hogy csökkenti a kollagén és elasztin struktúrák aktivitását.
10. A szíved megköszönné
A sok cukros ételt fogyasztóknál jóval nagyobb a szívinfarktus kialakulásának a valószínűsége. A cukros üdítők növelik a koszorúér megbetegedések esélyét. Ha elhagyod a cukrot, csökken az inzulinszint, csökken a pulzusszám, valamint a vérnyomás is. Ezáltal csökken a szív és az erek terhelése, kisebb lesz a stroke és az artéria megbetegedések kockázata.
9. Csökkenne a rossz koleszterin szint
Magas cukor bevitel növeli a rossz koleszterin és a vérzsír szintet, ami károsíthatja, elzárhatja az ereket, ami hatalmas veszély lehet az életedre.
8. Jobb lenne a kedved
Azok, akik alig vagy egyáltalán nem esznek cukrot, nagyon ritkán lesznek depressziósak.
Megváltozik a világ körülötted, ha megváltoztatod az étkezési szokásaidat!
7. Jobban aludnál

Kutatási eredmények azt mutatták, a kevés rost és a sok cukor fogyasztása a nap folyamán jelentősen rontja az alvásminőséget.
6. Diabétesz kialakulásának esélye csökkenne
Ha folyamatosan túl sok glükóz jut a szervezetedbe, az idővel inzulin rezisztenciához, majd később diabéteszhez vezet
5. Kisebb eséllyel alakulna ki rákos megbetegedésed
Hasnyálmirigy gyulladás illetve rák kialakulása bizonyítottan összefügg a magas cukorfogyasztással.
4. Élesebb lenne a látásod
Magas vércukorszint károsítja a szem hajszálereit és csökkenti a szem vérellátását, ami rövidlátáshoz vezethet.
3. Csökkenne a súlyod
Ha sok cukrot eszel, nagy valószínűséggel túleszed Magadat. A szervezetd sok inzulint fog termelni, a többi hormon, melyek az emésztést és a testsúlyt szabályozzák, termelése viszont lecsökken. A tesetd rossz jeleket fog küldeni: Itt az ideje a falatozásnak!
Ne hagyd, hogy ez a ravasz cukor lóvá tegyen!!
2. Ritkábban mennél orvoshoz
Nagy mennyiségű cukor fogyasztása gyengíti az immunrendszert. A cukor gyulladáskeltő anyag, lassítja a szervezet védőfunkcióját ellátó fehérvérsejtek mozgását, szerepet játszik a fogszuvasodás, fogíny betegségek kialakulásában is.
1.Spórolnál egy csomó pénzt
Kevesebbet fogsz költeni édességekre, orvosra, fogászra, kozmetikusra stb.
A megspórolt pénzen utazhatsz, vehetsz új ruhákat, költheted a hobbidra stb.!

Ha meg szeretnél tudni, hogy cukorháztartásod rendben van-e, jelentkezz egy állapotfelmérésre:

időpontkérés

  • Itt röviden leírhatod, miben tudok Neked segíteni!

Fenyvesine Simon Klara

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Weboldalunk a látogató élményének javítását segítő "sütiket" használunk. Elfogadod? További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close