Fogyni vágyok, cukorbetegek, Candida vagy egyéb gombás fertőzéssel küszködők figyelem!!
Egy gyorsan elkészíthető kenyérhelyettesítő, mely nem tartalmaz gabonákat (így glutént sem), tejet, tojást és természetesen cukrot sem, így alacsony a szénhidrát tartalma és a glikémiás indexe.
Hozzávalók (9 db kis kenyérke/zsemle):
- 20g útifűmaghéj
- 1,8 dl víz
- 2 csapott ek kókuszzsír/mandula olaj
- 50 g szezámmagliszt
- 10 g mandula liszt
- 1 ek chiamag
- 1 mk sütőpor
- 1/2 kk só
Elkészítés:
Az útifűmaghéjat és a vizet keverjük össze egy tálban, hagyjuk állni 10 percig, hogy megkocsonyásodjon. Adjuk hozzá a mandula olajat vagy az olvasztott kókuszzsírt is.
A többi összetevőt jól keverjük össze egy másik edényben, majd adjuk hozzá a kocsonyás útifűmaghéjat, és dolgozzuk jól össze.
Formáljunk belőle nedves kézzel 9 gombócot, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól jó távol, mert sütés közben kissé dagadnak, terülnek.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig süssük.