websikehealthcheck
websikehealthcheck

Blog...

Az elhízás rákhoz vezethet

túlsúlyEgy átfogó amerikai kutatás szerint az elhízás felelhet a rákos megbetegedések 40 %-ért.
A túlsúly növeli a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. A kutatások szerint 13 daganattípus hozható összefüggésbe vele.
Dr. Bodoky György osztályvezető főorvos (ESZSZK) szerint:
„A gyomor és bélrendszeri daganatoknál, a nyelőcső ráknál, a gyomordaganatnál, a hasnyálmirigy daganatoknál és a májráknál egyértelmű az összefüggés az elhízás és a betegség kialakulása között. De emellett olyan megbetegedések is, mint a petefészek rák vagy a pajzsmirigy rák is egyértelműen szoros összefüggést mutat az elhízás állapota és a betegség gyakoriságának és kialakulásának a kockázata.Magyarországon 70000-en betegszenek meg, és 35000-en halnak meg rákban évente.
Tüdőrákban halnak meg a legtöbben, ez a megbetegedési számmal is arányban van, illetve a nem megfelelő gyógyítási lehetőségekkel, de sajnos vastagbél daganatban is még mindig több, mint 5000 beteget veszítünk el évente.”
2014-es felmérés szerint Magyarország felnőtt lakosságának 65-70 %-a túlsúlyos, és minden 5. gyermek küzd túlsúllyal.
Az elhízás oka pedig egyértelmű:
– helytelen táplálkozás (minőségi alultápláltság, mennyiségileg túltápláltság)
– mozgásszegény életmód
Mindezekből egyértelműen látszik, hogy már gyermekkorban rendkívül fontos az egészséges életmódra nevelés, a felnőttek nagy részénél pedig életmódváltásra van szükség.

Ha Neked is régóta fennálló túlsúly problémád van, amit szeretnél megoldani, de az eddig kipróbált módszerek nem voltak hatásosak, vagy csak szeretnél többet tenni az egészségedért, kérj időpontot egy életmód tanácsadással egybekötött állapotfelmérésre (testszír mérés, vitamin és ásványi anyagok szintjének ellenőrzése, kerülendő és ajánlott ételek stb.) itt!

Fenyvesine Simon Klara

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük